Weginspectie met de auto

Als wegbeheerder is het van belang dat je weet hoe de wegen erbij liggen. Het is belangrijk dat de wegen voldoen aan de wettelijke verplichtingen, richtlijnen, kwaliteitsafspraken en ook of het geld op de juiste manier besteed wordt.

Wegonderhoud

Tegenwoordig wordt de kwaliteit van het wegennet bepaald met (twee)jaarlijkse inspecties en metingen. Wanneer er in de tussentijd schade aan de wegen ontstaat, wordt dit te laat ontdekt. Het gevolg hiervan is dat het onderhoud te laat komt en de kosten hoger zijn dan nodig. Dit is ontzettend zonde aangezien dit voorkomen kan worden zonder extra werk.

Realtime weginspectie tijdens het werk

Wegbeheerders, werkvoorbereiders en uitvoerders zijn vaak onderweg. Er is altijd wel een weg, verlichting mast of bouwlocatie die gecontroleerd moet worden. Dit is een goede mogelijkheid om direct wegonderhoud te doen.

Onderhoud kan door middel van een app op de telefoon. De app Real-Time Road Inspection geeft je realtime beelden van de situatie op de weg. Alle app-gebruikers maken tijdens hun ritten automatisch foto’s van de weg. Je smartphone verstuurt de realtime data via wifi. Je bekijkt de actuele beelden simpelweg in het online platform en met 1 druk op de knop registreer je een afwijking of calamiteit. Zo bespaar jij tijd en geld!

Veiligheid en duurzaamheid

Naast dat de app ervoor zorgt dat je tijd en geld bespaart, zorgt de app er ook voor dat jouw medewerkers veiliger deelnemen aan het verkeer. De telefoon die de beelden maakt staat op MONO stand. Wel zo veilig, net zoals de inspecties vanachter je computer. Daarnaast maakt de app alle gezichten en kentekens op foto’s onherkenbaar en is volledig AVG-proof.

Dankzij Real-Time Road Inspection hoeven er minder mensen de weg op. Dat betekent minder CO2-uitstoot en calamiteiten worden sneller opgelost. Samen houden we de Nederlandse wegen veilig.

Is RTRI iets voor jou?

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!