Inspectie van verkeersborden

Verkeersborden leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in het verkeer. Om die reden is het van belang dat de borden op de juiste plaats staan en duidelijk zijn. Het is dan ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de plaatsing en de kwaliteit van de verkeersborden.

Beheer en onderhoud van verkeersborden

In Nederland staan ongeveer 600.000 overbodige borden. Deze verkeersborden staan niet op de juiste plaats, spreken andere borden tegen en/of zijn beschadigd. Deze borden hebben daardoor een negatief effect op de verkeersveiligheid. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het aantal verkeersborden, het type verkeersbord en de plaats daarvan. Het is een hele klus om al deze borden in kaart te krijgen en te onderhouden.

Waarom zou je niet de verkeersborden inspecteren tijdens het plaatsen van anderen en / of het onderhoud aan verkeersborden?

Als beheerder van de verkeersborden ben je vaak onderweg. Er moet altijd wel een bord geplaatst worden of er is een verkeersbord aan vervanging toe. Dit is een goed moment om direct een inspectie aan andere verkeersborden te doen.

Verkeersbord

Actueel beeldmateriaal

Het inspecteren tijdens het rijden naar een verkeersbord kan door middel van een app op de telefoon of dashcam. De app gebruiker maakt tijdens de rit afbeeldingen van de weg. Deze beelden worden direct geüpload naar het platform.

Op het platform kan de gebruiker gemelde calamiteiten inzien, maar ook alle andere beelden. Op deze manier kan er een grondige inspectie uitgevoerd worden. Door middel van actueel beeldmateriaal van de verkeersborden ben je altijd op de hoogte van de huidige stand van zaken, bespaar je CO₂ en kosten.

Is RTRI iets voor jou?

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!