Real-Time Road Inspection wordt gewaardeerd op de CO-prestatieladder

De CO₂-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO₂ en kosten.

 

Reductie van CO

Voor het beheer van wegen en openbare ruimte is het momenteel noodzakelijk om dagelijks inspecties uit te voeren in die openbare ruimte. Dit gebeurt door middel van fysieke inspecties, waarbij dagelijks veel kilometers gereden worden. Door het gebruik van de RTRI kan dit aantal kilometers sterk verminderd worden. Op basis van de beelden in het online platform kunnen gebruikers online inspecties doen en op een efficiënte manier invulling geven aan de inspectiewerkzaamheden. Goed voor het milieu, de veiligheid en de portemonnee!

RTRI als prestatieladder initiatief

Voor de CO₂-prestatieladder moet een bedrijf actief deelnemen aan initiatieven die bijdragen aan CO₂ -reductie. De definitie van een initiatief volgens de CO₂ prestatieladder is:

Deelname aan de activiteiten van een initiatief waarbij de deelname zowel gericht is op het ophalen van kennis en ervaring die relevant is voor de organisatie zelf, als op het brengen van informatie, kennis en ervaring die relevant is voor andere organisaties die aan het initiatief deelnemen.

De CO₂-prestatieladder geeft aan dat het gebruik van RTRI op de volgende wijze invulling aan het initiatief:

Doel
Minder mensen op de weg om te zorgen dat de CO₂-uitstoot terug wordt gedrongen.

Informatie halen en brengen
De deelnemers brengen en halen informatie door middel van het rondrijden en uploaden van gegevens via de gratis app.

Voor wie?
Dit initiatief is interessant voor bedrijven en organisaties die zich veel in de openbare ruimte begeven en daar onderhoud en andere werkzaamheden uitvoeren en/of willen kijken naar de status van het wegennet.

Vraag een demo aan

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!