RTRI biedt de gouden oplossing voor Krinkels

Daadwerkelijk gouden bergen volgens Krinkels:

“Met Real-Time Road Inspection zijn we nu efficiënt en duurzaam op weg naar actueel beeld.” 

Er is niets zo veranderlijks als de weg, en dat weet Krinkels BV als geen ander. Dagelijks houden zij zich bezig met ontwerp, aanleg en beheer van de openbare ruimte op het gebied van groen, infra, water en sport. Voor Krinkels was er een grote behoefte om sneller en actueler beeld van en rondom de wegen te hebben, om zo nog efficiënter te werk te kunnen gaan. Dat is waar Real-Time Road Inspection (RTRI) kwam kijken. In dit artikel lees je over de ervaring van Krinkels met RTRI, waarom actueel beeld zo waardevol is en het proces van het begin tot eind.

Wie is Krinkels BV?

Krinkels BV is een organisatie die zich dagelijks bezighoudt met ontwerp, aanleg en beheer van de openbare ruimte op het gebied van groen, infra, water en sport.

Krinkels maait de bermen en verzorgt de aanleg en het onderhoud van groen, maar ook het onderhoud van bomen langs onze snel- en provinciale wegen.

“We richten parken en speelterreinen in, zorgen voor mooie en veilige oevers, onderhouden watergangen en leggen sportvelden aan. Ook het onderhoud van deze projecten nemen wij voor onze rekening. Maar we doen meer…”, vertelt Randel van de Veer, Asset-, omgevings-, data-, en verkeersmanagement.

 

Krinkels werkt veel samen met landelijke opdrachtgevers als Rijkswaterstaat en NS. Ook provincies, gemeenten, waterschappen en ministeries zijn al jaren vaste klant. Zo maakt Krinkels ook de perrons sneeuwvrij zodat u ’s winters veilig de trein instapt. Ze regelen dat het verkeer snel weer kan doorstromen na een ongeval en dat de verlichting langs de snelwegen werkt.

Hoe kwamen jullie in aanraking met Real-Time Road Inspection?

Real-Time Road Inspection kwam toevallig op het pad, vertelt Van De Veer: “We staan voor duurzaamheid en veiligheid als prioriteit en zo kwamen we ook overeen met Real-Time Road Inspection.”

Voorheen reden de werknemers van Krinkels met losse dashcams rond en waren ze heel afhankelijk van elkaar, of van enkel een persoon. De data en beelden moesten aan elkaar worden overgedragen en uitgelezen. Real-Time Road Inspection kwam op het perfecte moment op hun pad: “Met het platform van Real-Time Road Inspection en alle verschillende app-gebruikers die actueel beeld verzamelen, werkt het verzamelen en beheren van data vele malen sneller, efficiënter en duurzamer.“

*Het artikel volgt verder onder dit blok

“Met het platform van Real-Time Road Inspection en alle verschillende app-gebruikers die actueel beeld verzamelen, werkt het verzamelen en beheren van data vele malen sneller, efficiënter en duurzamer.“

Vraag een gratis demo aan!

Bent u nieuwsgierig over het platform en de applicatie van Real-Time Road Inspection? Vraag een gratis demonstratie aan! Wij vertellen u alles over RTRI en u kunt direct vragen stellen.

Waar liepen jullie met Krinkels tegen aan?

Voor dat Krinkels met Real-Time Road Inspection onderweg ging, ging het verzamelen van beelden heel anders: “Het beeldmateriaal was vaak ouder, statisch of we moesten een collega in opdracht ernaartoe sturen. Vervolgens moest de collega weer terug op kantoor zijn om het beeld over te dragen. Dit kostte ons veel extra tijd en geregel. Met Real-Time Road Inspection kunnen we direct al aan de slag.”

In sommige gevallen kon het zo zijn dat een contract dat in 2010 begon, er op dat moment beeldmateriaal werd geschoten. In 2011 is het materiaal al niet meer actueel, dat is waar we met Krinkels vooral tegenaan liepen: “Bij ons gaat het er vooral om dat we in zulk soort situaties heel snel actueel beeld wilden hebben. Het hebben en verstrekken van actueel beeld en de invulling daaraan, daar zit voor ons de winst.”

Daarnaast krijgen ze ook vaak meldingen van weggebruikers: “Als er iets langs de weg ligt of er een verkeerd bord staat, weten weggebruikers ons snel te vinden. Er wordt dan een melding van gedaan en dan is het heel prettig als je direct actueel beeld hebt omdat er toevallig een schouwer is langsgereden.” Met Real-Time Road Inspection kan Krinkels nu direct handelen tijdens zo’n situatie.

Laatst hadden ze nog een mooi voorbeeld, vertelt Van De Veer: “Er was een omleiding waar we een vooraankondiging voor hadden gedaan. Wij kregen meldingen binnen dat de datum op de borden die we hadden geplaatst niet klopte. Met het platform van Real-Time Road Inspection konden we het direct terugkijken en bleek dat de datum wél juist was.”

Voor Krinkels scheelt dit een hoop gedoe waar ze in de organisatie niet medewerkers hoeven lastig te vallen in zulk soort ‘vals alarm’ gevallen. Voorheen zouden er een hele hoop mensen druk mee zijn geweest, maar nu konden ze in een oogopslag snel zien of het correct was.

Laatst hadden ze nog een mooi voorbeeld, vertelt Van De Veer: “Er was een omleiding waar we een vooraankondiging voor hadden gedaan. Wij kregen meldingen binnen dat de datum op de borden die we hadden geplaatst niet klopte. Met het platform van Real-Time Road Inspection konden we het direct terugkijken en bleek dat de datum wél juist was.”

Wat is de waarde van het RTRI platform voor jullie?

De waarde van het platform van RTRI in combinatie met de applicatie zit hem vooral in het actueel beeld en efficiëntie: “Onze werknemers hebben de app, rijden rond en een paar minuten later heeft zijn of haar collega het beeld. Zij kunnen daarmee weer direct aan de slag. Dat we het actuele beeld altijd en overal zelf in beheer hebben, zit een stuk snelheid en efficiëntie in.”

 

Tijdens de werkzaamheden van Krinkels stuitten ze regelmatig tegen gewijzigde situaties. Of ze nu hierop worden gewezen door Rijkswaterstaat of direct worden gebeld, voor hen ideaal om direct actueel beeld te kunnen inzien.

 

Voor Krinkels is is het twee vliegen in één klap: “Zo schiet een weggebruiker of medewerker van Krinkels het beeld tijdens zijn of haar dagelijkse ritten en kunnen andere medewerkers de actuele situatie direct inzien en ook later nog terugkijken.”

Hoe ging het proces met RTRI?

Voor bedrijven is het belangrijk om je medewerkers mee te nemen in het proces van Real-Time Road Inspection. Ook voor Krinkels was dit het geval: “Je moet ze er op attenderen dat het gebruikt moet worden, dat is wel een belangrijk ding. De tool ansich moet je actief mee bezig zijn, dat is met alles. We zijn er actief op aan het sturen bij de medewerkers. We zien hoe actiever ze het doen, hoe meer ze ook zien hoe functioneel het is. Het wordt nu steeds meer in de reguliere processen van diverse projecten opgenomen.”

Van De Veer heeft nog een aantal tips om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen:
  • Geef aan waarom het van belang is voor de medewerkers (dit kan tijdens het gericht naar buiten sturen en/of briefen)
  • Ook tijdens algemene werkzaamheden medewerkers attenderen op de applicatie: “Daar zit ook de extra kracht in dat je terwijl je bezig bent met het ene type werk, ook bezig bent voor actueel beeld voor het andere type werk.”
  • Deel voorbeelden van situaties waarin de efficiëntie en duurzaamheid een positief effect hebben gehad

In eerste instantie is Krinkels gestart met het RTRI platform en de applicatie om te kijken of het echt invulling geeft aan de behoefte die ze hebben: “Wat je vaak meemaakt is dat er gouden bergen worden beloofd en je krijgt nog geen vergulden molshoop, bij wijze van spreken. Je start iets om te kijken of het ook echt doet wat het belooft en ten tweede als het zo is, maken we daar in de praktijk ook echt gebruik van?”

En, daadwerkelijk gouden bergen of hobbels op de weg?

Gelukkig biedt Real-Time Road Inspection daadwerkelijk wat ze beloven, daadwerkelijk de gouden oplossing voor Krinkels:  “Na een testperiode konden we op de twee vragen die we hadden konden we na een testperiode ‘ja!’ beantwoorden, dus dat werkte positief uit!”

Real-Time Road Inspection doet wat het beloofd en Krinkels maakte daadwerkelijk in de praktijk ook echt succesvol gebruik van het platform en de applicatie.

Het is niet alleen tijd- en kostenefficiënter werken, maar ook veel duurzamer als bedrijf: “Zo kun je bijvoorbeeld door een schouwer die toch al ergens is geweest, heel snel zien wat de actuele status is in het areaal, waardoor je kan voorkomen dat mensen extra ritjes moeten maken om alsnog te kijken.”

*Het artikel volgt verder onder dit blok

Vraag een gratis demo aan!

Bent u nieuwsgierig over het platform en de applicatie van Real-Time Road Inspection? Vraag een gratis demonstratie aan! Wij vertellen u alles over RTRI en u kunt direct vragen stellen.

Wat betekent de CO₂ -prestatieladder op het gebied van duurzaamheid?

Voor Krinkels is Duurzaamheid heel belangrijk: “Duurzaamheid is voor ons heel erg van belang, we zijn er ook heel erg mee bezig. Naarmate we RTRI gebruikten, kwamen we er steeds meer achter dat het echt een bijdrage heeft.”

 

Real-Time Road Inspection is onderdeel van de CO₂-prestatieladder. De CO₂-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO₂ en kosten. Ook Krinkels is zich bewust van de CO₂-reductie: “We zijn bekend met de CO₂-prestatie ladder en als bedrijf zijn we hier ook continu mee bezig. We zijn daarin ook gecertificeerd. Voor ons is het ook belangrijk dat Real-Time Road Inspection van toegevoegde waarde.”

 

Voor meer informatie over de CO₂-prestatieladder, klik hier of op de onderstaande button. 

Zouden jullie Real-Time Road Inspection aanraden?

Inmiddels is Krinkels zo enthousiast over de applicatie en het platform dat ze ook andere hebben geïnformeerd: “We zouden dus zeker andere bedrijven het aanraden. Het voordeel voor andere bedrijven zit hem in het actuele beeld, dat je zelf in controle bent, dat het snel is en je tegelijkertijd ook een stuk archief opbouwt. Het is een mooie aanvulling op het werk dat je toch al doet.”

 

Volgens Krinkels geldt het vooral voor organisaties die heel veel langs de weg bezig zijn en baat hebben bij het snel en in eigen beheer hebben van actueel beeld. Zoals een partij zoals hen of een wegbeheerder, een gemeente of Rijkswaterstaat: “Ze hebben allemaal gebieden in beheer waarvan ze 24/7 actueel beeld kunnen gebruiken. Je weet feitelijk nooit van te voren wanneer, maar Real-Time Road Inspection biedt altijd de oplossing.”

 

“Ze hebben allemaal gebieden in beheer waarvan ze 24/7 actueel beeld kunnen gebruiken. Je weet feitelijk nooit van te voren wanneer, maar Real-Time Road Inspection biedt altijd de oplossing.”

Real-Time Road Inspection is wellicht ook interessant voor uw bedrijf!

 

Bent u na het lezen ook enthousiast geworden of kunt u zich herkennen in de bovengenoemde tekst? Wellicht is het initiatief van Real-Time Road Inspection dan interessant voor u. Begeeft u zich veel in de openbare ruimte voor bijvoorbeeld onderhoud en andere werkzaamheden uitvoeren en/of willen kijken naar de status van het wegennet? Het platform en de applicatie van Real-Time Road Inspection bieden de oplossing. Wilt u meer informatie of een gratis demo? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via https://realtimeroadinspection.com/demo/

Vraag een gratis demo aan!

Bent u nieuwsgierig over het platform en de applicatie van Real-Time Road Inspection? Vraag een gratis demonstratie aan! Wij vertellen u alles over RTRI en u kunt direct vragen stellen.