Weginspectie uitvoeren

Wil je een weginspectie uitvoeren, maar is hier geen tijd voor? Maak het makkelijker met actueel beeldmateriaal.

Weginspectie

Om de wegen in optimale conditie te houden is het belangrijk om de wegen regelmatig te inspecteren. Als dit te weinig gebeurt worden calamiteiten te laat ontdekt, waardoor de kosten onnodig oplopen.

Het te weinig inspecteren van de weg komt doordat wegbeheerders, werkvoorbereiders en uitvoerders te weinig tijde hebben om de wegen te inspecteren.

 

Inspectie met actueel beeldmateriaal

Het zou veel efficiënter zijn om de weg te inspecteren terwijl er onderhoud wordt uitgevoerd. Door middel van RTRI kan dit gecombineerd worden. Via een dashcam of telefoon worden er tijdens het rijden beelden van de weg gemaakt. Deze beelden worden geüpload naar het platform van RTRI.

Op het platform kan de inspecteur alle beelden terugkijken en een inspectie uitvoeren. De beelden die de inspecteur ziet zijn niet alleen gemaakt door het eigen bedrijf, maar door alle gebruikers. Hierdoor is er veel beeldmateriaal en is het inspecteren van de weg veel makkelijker, kan er preventief onderhoud worden uitgevoerd en onnodige kosten vermeden worden.

Is RTRI iets voor jou?

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!