Visuele inspectie wegen

Wil je actueel beeldmateriaal van de wegen hebben? Door middel van RTRI heb je toegang tot actuele beelden voor een visuele inspectie van de wegen die onder uw beheer vallen.

Weginspectie

Om de wegen in optimale conditie te houden is het belangrijk om regelmatig de wegen te inspecteren. Het te weinig inspecteren van wegen heeft tot gevolg dat de schade aan de weg onnodig oploopt en de herstelkosten ook.

Het achterstallig onderhoud van de weg ontstaat doordat wegbeheerders, werkvoorbereiders en uitvoerders vaak onderweg zijn en niet genoeg tijd hebben om de wegen te inspecteren.

Inspectie van de wegen

Om de wegen regelmatig te blijven inspecteren is het door middel van de RTRI software mogelijk om tijdens het werk actuele beelden van de weg te maken. Deze beelden worden gemaakt met een app op de telefoon of dashcam.

Wanneer een wegbeheerder, werkvoorbereider of uitvoerder onderweg maakt diegene beelden van de weg. Via het online platform kan de platformgebruiker de actuele beelden terugkijken en deze inspecteren op calamiteiten en ervoor zorgen dat de calamiteiten tijdig verholpen worden.

Op het platform kunnen alle beelden van alle gebruikers ingezien worden, dus niet alleen de beelden die door jou of je medewerkers zijn gemaakt. Hierdoor zijn er veel (actuele) beelden beschikbaar om te inspecteren.

Door deze manier van werken kan er preventief gereageerd worden op schade aan de weg. Dit zorgt ervoor dat er lagere kosten zijn en er geen onveilige situaties ontstaan.

Naast de lagere kosten is het gebruik maken Real-Time Road Inspection ook nog eens goed voor het milieu. Zo kan RTRI gebruikt worden als CO₂ prestatieladder initiatief (trede 3).

Is RTRI iets voor jou?

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!