Visuele inspectie wegen

Het is voor wegenbeheerders van groot belang dat zij ten allen tijden weten hoe de wegen ervoor staan. Zijn de wegen nog wel veilig? Voldoen ze aan de eisen? Om hier een goed beeld van te hebben worden er controles van de wegen uitgevoerd.

Weginspectie

Om de wegen op optimale conditie te houden is het belangrijk om regelmatig de wegen te inspecteren. Dit gebeurd echter vaak maar 1 à 2 keer per jaar! Het te weinig inspecteren van wegen heeft tot gevolg dat de schade aan de weg onnodig oploopt en dus de herstelkosten ook. Daarnaast zorgt een weg met schade of slechte kwaliteit voor onveilige situaties voor het verkeer.

Het achterstallig onderhoud van de weg ontstaat doordat wegbeheerders, werkvoorbereiders en uitvoerders vaak onderweg zijn en niet genoeg tijd hebben om de wegen te inspecteren.

Weginspectie tijdens het werk

Om de wegen toch te blijven inspecteren is het mogelijk om tijdens het werk afbeeldingen van de weg te maken met behulp van een app en telefoon of dashcam. Wanneer een wegbeheerder, werkvoorbereider of uitvoerder onderweg is kan diegene opnames maken van de weg. Tijdens het rijden kan er direct een melding gemaakt worden van een calamiteit.

Actuele beelden voor weginspectie

Deze beelden en calamiteiten worden in het onlineplatform gezet. Via het online platform kan de platformgebruiker de actuele beelden terugkijken en ervoor zorgen dat de calamiteit(en) tijdig verholpen worden.

Door deze manier van werken kan er preventief gereageerd worden op schade aan de weg. Dit zorgt ervoor dat er lagere kosten zijn en er geen onveilige situaties ontstaan.

Naast de lagere kosten is Real-Time Road Inspection ook nog eens goed voor het milieu. Zo kan RTRI gebruikt worden als CO₂ prestatieladder initiatief (trede 3).

Is RTRI iets voor jou?

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!