Onderhoud en beheer openbare verlichting

Openbare verlichting levert een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van een stad of dorp. Het is van belang dat de straatverlichting goed werkt en op de juiste plaatsen staat.

Beheer en onderhoud openbare verlichting

Een grote stad als Amsterdam telt ruim 140.000 straatlantaarns, Rotterdam heeft 110.000 lichtpunten waarvan 93.000 lantaarnpalen. Het is een flinke klus om al deze lichtpunten te beheren en te onderhouden. Dit heeft vaak tot gevolg dat onderhoud te laat komt, er klachten van inwoners komen en onveilige situaties ontstaan.

Waarom zou je niet de openbare verlichting inspecteren tijdens het uitvoeren van onderhoud?

Als beheerder van openbare verlichting ben je vaak onderweg. Er is altijd wel een lichtbron aan vervanging toe of beschadigd. Dit is een goed moment om direct een inspectie aan andere verlichting te doen.

Actueel beeldmateriaal

Het inspecteren tijdens het uitvoeren van onderhoud kan door middel van een app op de telefoon of een dashcam. De app gebruiker maakt tijdens de rit naar het onderhoud afbeeldingen van de weg. Deze beelden worden direct geüpload naar het platform.

Op het platform kan de gebruiker gemelde calamiteiten inzien, maar ook alle andere beelden. Op deze manier kan er een grondige inspectie uitgevoerd worden. Door middel van actueel beeldmateriaal van de openbare verlichting ben je altijd op de hoogte van de huidige stand van zaken, bespaar je CO₂ en kosten.

Is RTRI iets voor jou?

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!