Inspectie wegmarketing

Als er een zekerheid is bij wegmarkering, dan is het dat het slijt. Het is van belang om de belijning tijdig te inspecteren.

Voor de veiligheid van de verkeersdeelnemers is het van belang dat de wegmarkering duidelijk en juist is aangelegd. Na het aanleggen is het van belang dat de wegmarkering zichtbaar blijft. Als er een zekerheid is bij wegmarkering, dan is het namelijk dat het slijt. Om ongelukken door achterstallig onderhoud te voorkomen is het verstandig om tijdig de wegbelijning te inspecteren.

Inspectie van de wegmarkering achter je bureau

Er zijn een heleboel inspecties die dagelijks gedaan worden. Denk hierbij aan de inspectie van een nieuwe weg, het onderhoud van een vangrail, bebording langs de weg, onderhoud van de groenvoorziening en natuurlijk de inspectie van de wegmarkering. Dit zorgt voor (onnodig) veel verkeer en dus uitstoot.

Het zou veel efficiënter zijn als alle inspecteurs dit tegelijkertijd zouden kunnen doen. Dit kan met de Real-Time Road Inspection app. Met RTRI maakt een bestuurder opnames van de weg en verstuurt deze vervolgens real time naar het online platform. Vanuit het platform kunnen alle inspecteurs, beheerders etc. tegelijkertijd de wegen en openbare ruimte inspecteren op de punten die voor hen belangrijk zijn.

Door simpelweg de afbeelding te markeren is het duidelijk dat er een probleem op dit stuk weg is. Het probleem kan vervolgens worden doorgegeven aan de onderhoudsploeg. Hierdoor zal het onderhouden eerder worden gepleegd wat ervoor zorgt dat de kosten niet onnodig hoog oplopen en de verkeersveiligheid intact blijft.

RTRI als CO2 prestatieladder initiatief

Tegenwoordig is het voor bedrijven steeds belangrijker om de uitstoot te verminderen. Dit wordt gemeten aan de hand van de CO2 prestatieladder. Real-Time Road Inspection is een initiatief van de prestatieladder in trede 3. De CO2 prestatieladder geeft aan dat het gebruik van RTRI op de volgende wijze invulling geeft aan het initiatief:

Doel
Minder mensen op de weg om te zorgen dat de CO2 uitstoot terug wordt gedrongen.

Informatie halen en brengen
De deelnemers brengen en halen informatie door middel van het rondrijden en uploaden van gegevens via de gratis app.

Voor wie?
Dit initiatief is interessant voor bedrijven en organisaties die zich veel in de openbare ruimte begeven en daar onderhoud en andere werkzaamheden uitvoeren en/of willen kijken naar de status van het wegennet.

Vraag een gratis demo aan

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!