Inspectie straatmeubilair

Weet jij op welke plaats het straatmeubilair precies staat en wat de staat van het straatmeubilair is? Het straatmeubilair is een belangrijk onderdeel voor de kwaliteit van de leefbaarheid voor de inwoners. Goed beheer en onderhoud zorgt voor veiligheid, comfort en een goede uitstraling van de openbare ruimte.

 

Inspectie en onderhoud van het straatmeubilair

Onder het straatmeubilair vallen verkeersborden, straatnaamborden, lantaarnpalen, bankjes, prullenbakken en ga zo maar door.  Het is voor de beheerder van het straatmeubilair een hele uitdaging om alle elementen te beheren. Dit heeft tot gevolg dat onderhoud te laat komt, er klachten van inwoners komen, ongelukken ontstaan etc. waardoor de kosten onnodig hoog oplopen.

Waarom zou je niet het straatmeubilair inspecteren terwijl deze onderhouden worden?

De beheerders van het straatmeubilair zijn vaak onderweg. Er is altijd wel een verkeersbord, lantaarnpaal of prullenbak die gebreken heeft. Dit is een goede mogelijkheid om direct de openbare ruimte te inspecteren.

Actueel beeldmateriaal

Inspecteren kan door middel van een app op de telefoon. De app Real-Time Road Inspection. Alle app gebruikers maken tijdens hun ritten automatisch opnames van de weg en kunnen direct calamiteiten melden. De smartphone verstuurt opnames direct via internet waardoor de platformgebruiker direct op de hoogte is van de huidige situatie op de weg.

Op het platform kan de gebruiker de gemelde calamiteiten inzien, maar ook alle andere beelden. Op deze manier kan er een grondige inspectie uitgevoerd worden voor de openbare ruimte.

Is RTRI iets voor jou?

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!