Globale visuele inspectie

Een globale visuele inspectie is het inspecteren van de weg door middel van een camera. Vanuit de analyse van de beelden kunnen calamiteiten worden verholpen.

Inspectie van wegen

CROW adviseert om minimaal 2-jaarlijks de wegen te inspecteren door middel van een globale visuele inspectie. Wanneer er (net) na een inspectie schade aan de weg ontstaat, duurt het erg lang voordat dit geregistreerd en verholpen wordt.

Deze late registratie heeft tot gevolg dat de schade aan de weg blijft oplopen en gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid en de kosten. Het gevolg is namelijk dat onderhoud te laat komen en de kosten hoger zijn dan nodig.

Real time globale visuele inspectie

Er zijn een heleboel inspecties die dagelijks gedaan worden. Denk hierbij aan de inspectie van een wegmarkering, het onderhoud van een vangrail, bebording langs de weg, onderhoud van de groenvoorziening en natuurlijk de inspectie van de weg. Dit zorgt voor (onnodig) veel verkeer en dus uitstoot. Het zou veel efficiënter zijn als alle inspecteurs dit tegelijkertijd zouden kunnen doen.

Dit kan met de Real-Time Road Inspection app. Met RTRI maakt een bestuurder opnames van de weg en verstuurt deze vervolgens real time naar het online platform. Vanuit het platform kunnen alle inspecteurs, beheerders etc. tegelijkertijd de wegen en openbare ruimte inspecteren op de punten die voor hen belangrijk zijn.

Door simpelweg de afbeelding te markeren is het duidelijk dat er een probleem op dit stuk weg is. Het probleem kan vervolgens worden doorgegeven aan de onderhoudsploeg. Hierdoor zal het onderhouden eerder worden gepleegd wat ervoor zorgt dat de kosten niet onnodig hoog oplopen en de verkeersveiligheid intact blijft.

Vraag een gratis demo aan

Wegopnamen maken met de app Real-Time Road Inspection is gratis. De beelden bekijken via het online platform is eenvoudig.

Wil je weten hoe het werkt? Vraag dan een demo aan!