Gebruikers-handleiding Bedrijfspagina & Online Platform

In deze handleiding wordt het gebruik van de bedrijfspagina en het online platform uitgelegd van Real-Time Road Inspection (hierna RTRI). Er wordt onderscheid gemaakt tussen een algemene ‘Gebruiker’ en een ‘Bedrijfs Admin’.

1. Wat is Real-Time Road Inspection?

Het doel van Real Time Road Inspection is het inzichtelijk maken van de huidige staat van de Nederlandse wegen. Alle app-gebruikers maken tijdens hun ritten automatisch om de 20 meter foto’s van de weg en APP ondersteunt MONO rijden. Met 1 druk op de knop registreren ze vervolgens een afwijking of calamiteit. De smartphone verstuurt de realtime data via wifi. De gemaakte beelden kunnen teruggekeken worden in het online dashboard waarvoor een betaalde registratie is vereist.

2. Registreren

Om gebruik te kunnen maken van het online platform waarin je de gemaakte afbeeldingen van de Nederlandse wegen van alle applicatie gebruikers kan terugvinden, is er een registratie van jouw bedrijf nodig. Nadat jouw aanvraag is afgerond ontvang je van RTRI log in gegevens voor het bedrijfsdashboard. Hierin kan je platform accounts, voor het terugkijken van de beelden, aanmaken voor jezelf en jouw medewerkers. Om te registreren ga je naar: https://app.realtimeroadinspection.com/register. Gegevens die je invult:

 1. Je maakt direct een account aan, zodat je na goedkeuring gelijk kan inloggen. – Email adres – Wachtwoord – Je gaat akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.
 2. We hebben enkele gegevens nodig om een overeenkomst voor het terugkijken van de beelden op te stellen.
  • Bedrijfsnaam
  • Telefoonnummer
  • Bedrijfsadres
  • IBAN
  • KVK
  • Voornaam / Achternaam
  • In het comment veld kan je aangeven voor hoeveel platform gebruikers je een account wilt aanmaken.
 3. Zodra jouw betaling en getekende overeenkomst zijn ontvangen, kan je van start. Je ontvangt een email met log in gegevens naar de bedrijfspagina.

3. Bedrijfspagina

Je gebruikt hier de log in gegevens die je eerder hebt aangemaakt bij de registratie van jouw bedrijf. Het doel van Real-Time Road Inspection is het inzichtelijk maken van de huidige staat van de Nederlandse wegen. Alle app- gebruikers maken tijdens hun ritten automatisch om de 20 meter foto’s van de weg en dankzij de APP ondersteunt MONO rijden. De smartphone verstuurd de realtime data via wifi. De gemaakte beelden kunnen teruggekeken worden in het online platform waarvoor een betaalde registratie is vereist.
 1. Inloggen kan via: https://dashboard.rtri.d-tt.nl/login. Je gebruikt hier de log in gegevens die je eerder hebt aangemaakt bij de registratie van jouw bedrijf.
 2. Je komt binnen op jouw bedrijfspagina waar je gebruikers kan aanmaken voor het terugkijken van de beelden.
 3. Bedrijf beheren: Als je op het pennetje klikt achter jouw bedrijfsnaam, kan je jouw bedrijfsgegevens inzien. Gegevens die je kan aanpassen:
  • Bedrijfsnaam
  • Naam contactpersoon
  • Emailadres contact persoon voor inloggen bedrijfspagina
  • Contact gegevens
  • IBAN
  • KVK
  Gegevens die je alleen kan inzien:
  • Licentie type: Geeft aan hoeveel weergaven je per jaar beschikbaar hebt per gebruiker.
  • Extra weergaven: Hier kunnen eenmalig extra weergaven gegeven worden aan het bedrijf.
  • Kosten per jaar: Kosten per gebruiker per jaar
  • Maximum aantal platform accounts: Aantal accounts die je hebt aangekocht.
  • Datum overeenkomst: Start en einddatum van de overeenkomst.
 4. Platform accounts: geeft aan hoeveel platform accounts je hebt aangemaakt binnen jouw bedrijfspagina, en geeft dus aan hoeveel personen de beelden van de app gebruikers kunnen terugkijken. De gebruikers zie je onderaan de pagina staan en kan je zelf aanmaken / aanpassen.
 5. Licentiegebruik: Geeft het gecombineerde aantal weergaven aan die er beschikbaar zijn voor jouw bedrijf.
  Let op:
  • Aantal weergaven wordt samengevoegd voor bedrijfsgebruik. Indien een individuele platform gebruiker over het aantal weergaven heen is, kan deze gebruiker gewoon doorgaan zolang het bedrijf nog weergaven beschikbaar
  • Weergaven: 1 weergave bevat alle beelden binnen een zoekradius van 100 meter. Dat wil zeggen dat als je een beeld hebt geselecteerd via een pinnetje op de kaart, je binnen een radius van 100 meter de andere beelden ook kan inzien zonder dat je hiervoor een weergave inlevert.
 6. Einddatum: Hier zie je direct tot wanneer jouw bedrijfsaccount geldig is. De Overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van een jaar en wordt automatisch met een jaar verlengd, tenzij de Overeenkomst is opgezegd tegen de einddatum met inachtneming van een termijn van tenminste één (1) maand. Eén (1) maand voor eindigen van de Licentie ontvang je een overeenkomst en factuur voor de licentievergoeding voor het nieuwe jaar.
 7. Nieuwe account: Rechtsboven in de pagina kan je platform accounts aanmaken voor jezelf en medewerkers die beelden willen terugkijken.
 8. Voor het aanmaken van nieuwe platform accounts vul je de volgende gegevens in:
  1. Naam
  2. Achternaam
  3. Email
  Deze gebruiker krijgt nu een email van RTRI waarin zij een wachtwoord kunnen aanmaken horend bij hun account en direct van start kunnen met het terugkijken van de beelden.
  Let op: Indien jij als bedrijfsadmin ook of als enige gebruik gaat maken van het terugkijken van de beelden via het platform dien je hier ook een account aan te maken. Je kan hiervoor hetzelfde email adres gebruiken als voor de bedrijfspagina.

4. De werking van het platform

4.1 Weergave kaart
Door middel van het google maps icoon linksonder op de kaart kan je wisselen tussen google maps en street view.

Weergave kaart optie 1: Kaart View

Weergave kaart optie 2: Earth view

4.1 Zoeken van een locatie

Het platform geeft de Gebruiker de mogelijkheid om een exacte locatie te vinden op de kaart van Nederland.

 • Links boven op de kaart zie je een veld waarin je een exacte locatie kan zoeken binnen de kaart van Nederland. Hierin kan je diverse zoekopdrachten doen de beelden op te zoeken op jouw knooppunt / route / locatie, etc.
 • In het zoekveld kan je een wegnummer of plaats invoeren waarbij de bijhorende plaatsen of wegnummers, die langs die weg liggen, in een lijst naar voren komen. Kies hier de juiste plaats en de kaart zoomt in op dit stuk van de kaart.
 • De kaart registreert alle A, S & N wegen van Nederland.
 • Door middel van gebruik van de muis of de zoom functie rechts onderin de kaart kan je inzoomen op de exacte locatie langs je weg / route.
Selecteer de gewensite locatie langs jouw A, S of N Weg naar keuze.
De kaart zoomt nu in op het gekozen stuk weg. Je ziet losse pinnetjes, maar ook aantal pinnetjes gecombineerd. Klik hierop, je ziet nu de diverse locatie pinnetjes langs jouw weg gedetailleerd in beeld.
De kaart is nu verder ingezoomd en je ziet de combineerde pinnetjes nu allemaal los van elkaar langs de gekozen weg.

Klik op 1 pin en je kan de diverse beeldopname van die specifieke locatie tot een maand geleden terugkijken.

 • Scroll naar rechts door de beelden.
 • Op het verkleinde kaartje links onder kan je over de weg navigeren en beelden openen op nieuwe pinnetjes.
 • 1 weergave in de afgenomen licentie staat gelijk aan alle beelden binnen een zoekradius van 100 meter.